Hybilab staat voor wonderschoon water.

Dat betekend een goede waterkwaliteit en een evenwichtig watersysteem.

Middels hydrobiologisch onderzoek dragen wij graag bij aan een gezond watermilieu voor mensen, dieren en planten.

Wij analyseren zowel routinematige monsters als incidentele monsters. Onze klantenkring bestaat uit overheden, bedrijven en particulieren.

Ons team

De watermeid

Milou van Voorst is de eigenaresse en oprichtster van Hybilab.

Vanaf haar zesde jaar is ze gefascineerd door alles wat leeft in zee, sloot en plas. Met een netje hengelde ze naar al wat onder water leeft en van haar spaargeld kocht ze toen al determinatiegidsen.

De kennis en passie voor onderwaterleven ontwikkelde zich verder gedurende de studies MBO Diermanagement en HBO Wildlife management. Tijdens haar minor in Coastal Zone management deed ze veel kennis op over ecologische interacties en het functioneren van mariene en aquatische ecosystemen.

Gedurende verschillende onderzoeksprojecten op het Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) kwam ze erachter dat ze zich helemaal thuis voelt in het lab.

De laaste 10 jaar heeft ze veel ervaring opgedaan als analist bij een ecologisch adviesbureau en een groot waterlaboratorium. In 2017 was het moment daar... de start van Hybilab!

Van haar hobby heeft ze haar beroep gemaakt en werkt nu dagelijks met het onderwaterleven waar zij van houdt.

Ing. Milou van Voorst

Functie: Eigenaresse / Hydrobioloog

Vakgebied: Aquatische en mariene ecologie

Specialisatie: Fytoplankton en Microplastics

De oogflagellaat

Oog voor detail, dat is één van de eerste eigenschappen die opvallen bij Robin.

Naast het nauwkeurig en netjes werken als analist, ziet hij toe op de voortgang en zorgt hij dat alle hoge kwaliteitseisen worden gewaarborgd. Kwaliteit gaat boven kwantiteit is zijn motto.

Zijn voorliefde voor werken op het lab is ontstaan tijdens zijn studie MLO Laboratorium techniek en zijn stages bij verschillende laboratoria. Hier heeft hij veel kennis opgedaan in zowel Chemie als Biologie en begeleide hij verschillende analyseprocessen.

Na zijn studie is hij begonnen als laboratoriummedewerker microbiologie bij een groot waterlaboratorium. Toen 9 jaar geleden zwemwateranalyses op zijn pad kwamen merkte hij dat zijn hart ligt bij hydrobiologie en richtte hij zich volledig op het determineren van blauwalgen.

Al snel raakte hij meer en meer verwonderd door de prachtige onderwaterwereld en is hij inmiddels ook opgeleid voor fytoplankton-determinaties. Hier bij Hybilab werkt hij met veel plezier als hydrobiologisch analist voor verschillende projecten.


Robin Meerloo

Functie: Hydrobiologisch analist

Vakgebied: Hydrobiologie

Specialisatie: Blauwalgen en kwaliteit

De duizendpoot

Henny is een echte duizendpoot en daardoor binnen Hybilab een belangrijke schakel. Door zijn analytische instelling en hands-on mentaliteit weet hij altijd een oplossing voor diverse vraagstukken.

Hij heeft veel verschillend werk gedaan en ondanks zijn jarenlange ervaring en kennis, blijft hij ambitieus en leergierig met een breed interessegebied.

Naast zijn liefde voor de natuur, houdt hij ook veel van de verbinding leggen met mensen. Vandaar dat hij zich met de organisatie van evenementen en cursussen als een vis in het water voelt.


Henny van Voorst

Functie: Coördinator evenementen

Vakgebied: Organisatie en Facilitair management

Specialisatie: Coördineren