Hybilab is een onafhankelijk ZZP-service lab voor hydrobiologisch onderzoek en staat voor wonderschoon water.

Dat betekend een goede waterkwaliteit en een evenwichtig watersysteem.

Wij analyseren zowel routinematige monsters als incidentele monsters. Onze klantenkring bestaat uit overheden, bedrijven en particulieren.

Voor sommige projecten huurt Hybilab vakspecialisten in. Hieronder kunt u zien welke personen voor u aan de slag gaan.

De watermeid

De ondernemende en enthousiaste Milou van Voorst is de eigenaresse en oprichtster van Hybilab.

Vanaf haar zesde jaar is ze gefascineerd door alles wat leeft in zee, sloot en plas.

Met een netje hengelde ze naar al wat onder water leeft en van haar spaargeld kocht ze toen al determinatiegidsen.

Haar vrije tijd besteedde ze aan het zoeken, determineren en verzamelen van aquatische en mariene organismen.

De kennis en passie voor onderwaterleven ontwikkelde zich verder gedurende de studies MBO Diermanagement en HBO Wildlife management.

Tijdens haar minor in Coastal Zone management deed ze veel kennis op over ecologische interacties en het functioneren van mariene en aquatische ecosystemen.

Gedurende verschillende onderzoeksprojecten op het Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) kwam ze erachter dat ze zich helemaal thuis voelt in het lab.

Lange dagen bracht ze door achter microscoop en binoculair en werd verliefd op al het ‘kleine mysterieuze spul’ wat in het water leeft.

De laaste 10 jaar heeft ze veel ervaring opgedaan als analist bij een ecologisch adviesbureau en een groot waterlaboratorium. In 2017 was het moment daar... de start van Hybilab!

Van haar hobby heeft ze haar beroep gemaakt en werkt nu dagelijks met het onderwaterleven waar zij van houdt.  

Ing. Milou van Voorst

Functie: Eigenaresse / Hydrobiologisch analist

Specialisatie: Fytoplankton / Zoöplankton / Microplastics

De oogflagellaat

Oog voor detail, dat is één van de eerste eigenschappen die opvallen bij Robin.

Naast het nauwkeurig en netjes werken als analist, ziet hij toe op de voortgang en zorgt hij dat alle hoge kwaliteitseisen worden gewaarborgd. Kwaliteit gaat boven kwantiteit is zijn motto.

Zijn voorliefde voor werken op het lab is ontstaan tijdens zijn studie MLO Laboratorium techniek en zijn stages bij verschillende laboratoria. Hier heeft hij veel kennis opgedaan in zowel Chemie als Biologie en begeleide hij verschillende analyseprocessen.

Na zijn studie, zo'n 7 jaar geleden, is hij begonnen als laboratoriummedewerker microbiologie bij een groot waterlaboratorium. Toen zwemwateranalyses op zijn pad kwamen merkte hij dat zijn hart ligt bij hydrobiologie en richtte hij zich volledig op het determineren van blauwalgen.

Hier bij Hybilab houdt hij zich voornamelijk bezig met blauwalganalyses en kwaliteit. Daarnaast is hij begonnen met de opleiding voor fytoplankton determinaties en raakt hij meer en meer verwonderd door de prachtige onderwaterwereld.


Robin Meerloo

Functie: Hydrobiologisch analist

Specialisatie: Blauwalgen en kwaliteit

De duizendpoot

Henny is een echte duizendpoot en daardoor binnen Hybilab een belangrijke schakel. Door zijn analytische instelling en hands-on mentaliteit weet hij altijd een oplossing voor diverse vraagstukken.

Hij heeft veel verschillend werk gedaan en ondanks zijn jarenlange ervaring en kennis, blijft hij ambitieus en leergierig met een breed interessegebied.

Naast zijn liefde voor de natuur, houdt hij ook veel van de verbinding leggen met mensen. Vandaar dat hij zich met de organisatie van evenementen en cursussen als een vis in het water voelt.


Henny van Voorst

Functie: Coördinator evenementen

Specialisatie: Organisatie en Facilitair management